Ga naar de inhoud

Bouw je Eigen LEGO Eiffeltoren

 • door
lego eiffeltoren

Ben je een LEGO-liefhebber die graag zijn creatieve vaardigheden wil uitdagen? Wil je een prachtige replica van de Eiffeltoren bouwen met LEGO stenen? Dan is het LEGO Eiffeltoren bouwpakket iets voor jou! In deze sectie ga ik je laten zien hoe je je eigen LEGO Eiffeltoren kunt bouwen en je laten kennismaken met de wereld van LEGO-architectuur.

Met dit speciaal ontworpen bouwpakket kun je een levensechte replica van de Eiffeltoren creëren, inclusief alle details en kenmerken van het originele gebouw. Met de uitgebreide instructies en alle benodigde LEGO stenen, kun je je creativiteit de vrije loop laten en een prachtige replica bouwen die je vol trots aan anderen kunt laten zien.

Ontdek de mogelijkheden van LEGO en maak je eigen prachtige meesterwerk met het LEGO Eiffeltoren bouwpakket!

Inhoudsopgave

Belangrijkste Punten:

 • Met het LEGO Eiffeltoren bouwpakket kun je een levensechte replica van de beroemde toren creëren.
 • Het bouwpakket bevat alle benodigde LEGO stenen en instructies om het bouwproces eenvoudig en leuk te maken.
 • Ontdek alle prachtige details van de Eiffeltoren en geniet van het bouwen van deze iconische structuur.
 • Je kunt het LEGO Eiffeltoren bouwpakket aanschaffen bij diverse verkooppunten en online winkels.
 • Volg de stapsgewijze instructies en maak je eigen prachtige meesterwerk met LEGO.

Het LEGO Eiffeltoren bouwpakket

Als echte LEGO-fan was ik enorm enthousiast toen ik hoorde over het speciaal ontworpen LEGO Eiffeltoren bouwpakket. Dit pakket bevat alles wat je nodig hebt om je eigen replica van de beroemde toren te bouwen en is de perfecte manier om je innerlijke bouwer los te laten.

Met het LEGO Eiffeltoren bouwpakket krijg je de kans om je vaardigheden en creativiteit te laten zien. Het pakket bevat gedetailleerde instructies en alle benodigde stenen voor een eenvoudig en leuk bouwproces.

Het ontwerp van het bouwpakket

Het LEGO Eiffeltoren bouwpakket is ontworpen met oog voor detail en nauwkeurigheid. Elk onderdeel van de toren is zorgvuldig uitgewerkt, van de basis tot de top van de toren. Het pakket bevat verschillende kleuren stenen, waardoor je de toren echt tot leven kunt brengen.

De stenen zijn van hoge kwaliteit en passen perfect bij elkaar. Het bouwen van de toren is zeer eenvoudig en de instructies zijn duidelijk en gemakkelijk te volgen.

Wat zit er in het bouwpakket?

Het LEGO Eiffeltoren bouwpakket bevat alle benodigde stenen om de toren te bouwen, evenals een set gedetailleerde instructies. Het pakket bevat niet alleen de stenen voor de toren zelf, maar ook voor de omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld een groen grasveld maken, enkele bomen of een rivier.

Naast de stenen en instructies bevat het pakket ook een boekje met informatie over de geschiedenis van de Eiffeltoren en de bouw van het LEGO-model. Dit boekje is zeer informatief en voegt een extra dimensie toe aan het bouwproces.

Waarom ik het LEGO Eiffeltoren bouwpakket aanbeveel

Het bouwen van de LEGO Eiffeltoren was voor mij een geweldige ervaring. Het pakket is zeer goed ontworpen en de instructies zijn gemakkelijk te volgen. Ik vond het bouwen van de toren ontspannend en leuk en het resultaat was absoluut verbluffend.

Ik beveel het LEGO Eiffeltoren bouwpakket ten zeerste aan voor LEGO-liefhebbers van alle leeftijden. Het bouwproces is eenvoudig genoeg voor kinderen, maar uitdagend genoeg voor volwassenen. Het is een geweldige manier om je creativiteit te uiten en een uniek meesterwerk te creëren.

Een levensechte LEGO replica van de Eiffeltoren

Als je op zoek bent naar een geweldige LEGO uitdaging, dan is de LEGO Eiffeltoren set iets voor jou! Met deze set kun je een perfecte replica van de iconische Eiffeltoren maken. En het beste is, het resultaat is verbazingwekkend realistisch!

De set bevat alle LEGO stenen die je nodig hebt om de toren te bouwen, en de instructies zijn zorgvuldig en gemakkelijk te volgen. Zelfs als je nog nooit eerder met LEGO hebt gebouwd, kun je deze set met vertrouwen tegemoet zien.

Elk detail van de Eiffeltoren is zorgvuldig nagebouwd in deze LEGO set. Van de bochten en rondingen van de toren tot de sierlijke bogen en balkons, het is allemaal inbegrepen. En als je de set eenmaal hebt voltooid, zul je versteld staan van het resultaat.

Gedetailleerde replica

Een van de meest indrukwekkende aspecten van deze LEGO set is de nauwkeurigheid van de replica. Elk detail is goed doordacht en inbegrepen in de set, zodat je je eigen levensechte Eiffeltoren kunt bouwen.

De afmetingen zijn perfect en de verhoudingen zijn precies goed, zodat je een prachtige replica kunt maken die niet alleen gemakkelijk te herkennen is, maar ook volledig accuraat is.

Een geweldige uitdaging

Het bouwen van de LEGO Eiffeltoren is een geweldige uitdaging voor elke LEGO-liefhebber. Het vereist geduld en concentratie, maar het is ook enorm leuk en bevredigend om te zien hoe de toren geleidelijk vorm begint te krijgen.

Als je de set eenmaal hebt voltooid, ben je gegarandeerd trots op je eigen meesterwerk dat je met je eigen handen hebt gemaakt. Bovendien zul je versteld staan van de reacties van anderen wanneer ze je prachtige LEGO replica van de Eiffeltoren zien.

Verleg je grenzen met LEGO

De LEGO Eiffeltoren set is een geweldige manier om je creativiteit en bouwvaardigheden te testen. Het is een uitdaging die je zal helpen je grenzen te verleggen en nieuwe bouwtechnieken te leren.

Dus waar wacht je nog op? Haal de LEGO Eiffeltoren set vandaag nog in huis en begin met bouwen van je eigen prachtige replica van deze beroemde toren!

LEGO Eiffeltoren kopen

Ben je op zoek naar het perfecte cadeau voor een LEGO-liefhebber? Dan is het LEGO Eiffeltoren bouwpakket misschien wel hetgeen wat je zoekt. Hieronder vind je enkele tips over waar je het pakket kunt vinden en waar je op moet letten bij het kopen ervan.

Echte LEGO-producten

Als je op zoek bent naar het LEGO Eiffeltoren bouwpakket, zorg er dan voor dat je een authentiek LEGO-product koopt. Helaas zijn er namaakproducten op de markt die lijken op LEGO, maar niet de kwaliteit bieden die je van LEGO gewend bent. Controleer daarom altijd of je een echte LEGO-doos koopt.

Waar kun je LEGO Eiffeltoren kopen?

Je kunt het LEGO Eiffeltoren bouwpakket bij verschillende winkels kopen, zowel in fysieke winkels als online. Hieronder staan enkele populaire winkels:

Winkel Locatie Website
Intertoys Door het hele land www.intertoys.nl
Bol.com Online www.bol.com
Amazon.nl Online www.amazon.nl

Er zijn ook andere winkels die het LEGO Eiffeltoren bouwpakket kunnen verkopen, dus het is de moeite waard om even rond te kijken. Vergeet niet om ook de prijzen te vergelijken om te zien waar je het beste uit bent.

De prijs van het LEGO Eiffeltoren bouwpakket

De prijs van het LEGO Eiffeltoren bouwpakket kan variëren, afhankelijk van waar je het koopt en welke set je kiest.

 • De basisversie van het LEGO Eiffeltoren bouwpakket is beschikbaar vanaf ongeveer €40 tot €80.
 • Er zijn ook verschillende uitgebreidere versies beschikbaar met extra functies en accessoires, die tot ongeveer €200 kunnen kosten.

Vergeet niet dat de prijs kan variëren afhankelijk van waar je het bouwpakket koopt.

Bouwen van de LEGO Eiffeltoren

Nu je het LEGO Eiffeltoren bouwpakket hebt, is het tijd om te beginnen met bouwen! Het bouwproces is een geweldige ervaring waarin je stap voor stap de iconische structuur van de Eiffeltoren tot leven ziet komen.

Stapsgewijze instructies

De instructies in het bouwpakket zijn duidelijk en gemakkelijk te volgen. Begin bij de basis en werk geleidelijk omhoog naar de top van de toren. Zorg ervoor dat je elke stap goed begrijpt voordat je doorgaat naar de volgende.

Het is belangrijk om nauwkeurig te zijn bij het plaatsen van de stenen, vooral bij de meer complexe delen van de toren. Zorg ervoor dat de stenen goed op elkaar zijn aangesloten en controleer regelmatig of de structuur stevig staat.

Handige tips

 • Sorteer de stenen op kleur en grootte voordat je begint met bouwen. Dit bespaart tijd en maakt het gemakkelijker om de juiste stenen te vinden.
 • Neem regelmatig pauzes om vermoeidheid te voorkomen en fris te blijven tijdens het bouwproces.
 • Als er geen instructies zijn voor een specifiek deel van de toren, gebruik dan je creativiteit en verbeelding om de stenen op een logische manier aan elkaar te koppelen.
 • Gebruik een liniaal of meetlint om ervoor te zorgen dat de toren recht en symmetrisch is.
 • Vraag om hulp als je vastloopt of als je extra handen nodig hebt om de stenen vast te houden terwijl je bouwt.
 • Maak foto’s van het bouwproces om terug te kijken en te delen met vrienden en familie.

Geniet van het bouwproces

Het bouwen van de LEGO Eiffeltoren is een geweldige ervaring die zowel leuk als lonend is. Geniet van het proces en wees trots op het eindresultaat!

LEGO Architecture Eiffeltoren set

Als je op zoek bent naar een LEGO Eiffeltoren set die niet alleen leuk is om te bouwen, maar ook gedetailleerd en realistisch is, dan is het LEGO Architecture Eiffeltoren set iets voor jou. Deze set is een van de vele sets in de LEGO Architecture-serie, die bekend staat om zijn uitdagende en meeslepende bouwmodellen.

Met het LEGO Architecture Eiffeltoren set, kun je een gedetailleerde replica van de Eiffeltoren bouwen, met aandacht voor de kleinste details. Van de uitkijkgalerij tot de kruisboog en de glinsterende lichten, deze set biedt een geweldige bouwervaring voor zowel volwassenen als kinderen.

Wat maakt het LEGO Architecture Eiffeltoren set bijzonder?

Wat het LEGO Architecture Eiffeltoren set zo bijzonder maakt, is de focus op de details. In tegenstelling tot andere LEGO Eiffeltoren sets, die vaak de nadruk leggen op het bouwproces, is de Architecture serie gericht op het creëren van nauwkeurige en realistische bouwmodellen. Bij deze set is elk detail van de Eiffeltoren met precisie nagebouwd en voorzien van een scala aan opties om aan jouw eigen voorkeuren te voldoen.

Bovendien bevat het LEGO Architecture Eiffeltoren set een prachtige collectible booklet met informatie over de geschiedenis en architectuur van de Eiffeltoren, waarin je meer te weten komt over dit iconische monument.

Kenmerken van het LEGO Architecture Eiffeltoren set

Kenmerken Details
Aantal stenen 342
Hoogte 31 cm
Breedte 11 cm
Diepte 11 cm
Gemaakt voor 12+
Inclusief Bouwinstructies en booklet

Kortom, het LEGO Architecture Eiffeltoren set is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een uitdagend en detailgericht bouwmodel. Met dit set kun je een indrukwekkende replica van de Eiffeltoren bouwen, terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis en architectuur van dit iconische monument.

LEGO Eiffeltoren set en prijs

Als je op zoek bent naar een LEGO Eiffeltoren bouwpakket, heb je verschillende opties om uit te kiezen. Hier zijn enkele sets die beschikbaar zijn:

Set Aantal stukjes Prijs
LEGO Architecture Eiffeltoren 321 stukjes €34,99
LEGO Creator Expert Eiffeltoren 3428 stukjes €199,99
LEGO Eiffeltoren sleutelhanger 1 stukje €5,99

De LEGO Architecture Eiffeltoren is de meest populaire set en is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare optie. Als je echter op zoek bent naar een uitdaging en een groter meesterwerk wilt bouwen, is de LEGO Creator Expert Eiffeltoren iets voor jou.

Let op: de prijzen kunnen variëren afhankelijk van waar je de set koopt en of er kortingen of aanbiedingen beschikbaar zijn.

Lego Eiffeltoren bestellen

Je kunt LEGO Eiffeltoren bouwpakketten vinden bij verschillende speelgoedwinkels en online retailers. Hier zijn enkele plaatsen waar je ze kunt vinden:

 • LEGO Store
 • Intertoys
 • Bol.com

Als je online bestelt, zorg er dan voor dat je bestelt bij een betrouwbare en legitieme winkel om er zeker van te zijn dat je een authentiek LEGO product ontvangt. Lees de recensies van andere klanten en controleer het retour- en garantiebeleid voordat je je bestelling plaatst.

LEGO Eiffeltoren set en prijs

LEGO Eiffeltoren bestellen

Als je klaar bent om je eigen LEGO Eiffeltoren te bouwen, wil je natuurlijk weten waar je het bouwpakket kunt kopen. Er zijn verschillende opties beschikbaar voor het kopen van de LEGO Eiffeltoren, zowel online als in fysieke winkels. Hier zijn enkele tips om je te helpen het beste pakket te vinden:

 1. Bekijk de officiële LEGO-website: Het is een goede plek om te beginnen en om er zeker van te zijn dat je een authentiek LEGO-product koopt.
 2. Controleer andere online retailers: Amazon, Bol.com, Intertoys, en andere online winkels hebben de LEGO Eiffeltoren mogelijk beschikbaar.
 3. Controleer lokale speelgoedwinkels: fysieke speelgoedwinkels hebben mogelijk ook het LEGO Eiffeltoren bouwpakket op voorraad.

Houd er rekening mee dat de prijs van het LEGO Eiffeltoren bouwpakket kan variëren, afhankelijk van waar je het koopt en of er speciale aanbiedingen zijn. Overweeg om prijzen te vergelijken voordat je het pakket koopt.

Als je het LEGO Eiffeltoren bouwpakket online bestelt, zorg er dan voor dat je een gerenommeerde verkoper kiest en dat je de verzendkosten en levertijden begrijpt. Bovendien, als je het pakket persoonlijk in de winkel koopt, controleer dan of het pakket intact en ongeopend is voordat je het koopt.

Als je eenmaal je LEGO Eiffeltoren bouwpakket hebt, ben je klaar om aan de slag te gaan met het bouwen van je eigen levensechte replica van deze iconische toren. Veel plezier!

Mijn ervaring met het bouwen van de LEGO Eiffeltoren

Als LEGO-liefhebber was ik meteen enthousiast toen ik hoorde over het LEGO Eiffeltoren bouwpakket. Ik had altijd al een fascinatie voor de Eiffeltoren en het idee om deze iconische structuur te bouwen met LEGO stenen sprak me meteen aan.

Het bouwproces van de LEGO Eiffeltoren was uitdagend en leuk. De instructies waren duidelijk en makkelijk te volgen, wat het proces soepel liet verlopen. Het was fascinerend om elk detail van de toren te creëren met LEGO stenen, van de gebogen vorm van de poten tot de metalen structuur van de top.

Eenmaal voltooid, was ik verbaasd over hoe nauwkeurig en gedetailleerd de LEGO replica van de Eiffeltoren was. Het was een prachtig kunstwerk en een geweldig gespreksonderwerp. Ik heb mijn LEGO Eiffeltoren prominent opgesteld in mijn huis en het is een van mijn favoriete bouwprojecten tot nu toe.

Als je van LEGO houdt en een passie hebt voor architectuur, dan is het bouwen van de LEGO Eiffeltoren een fantastische uitdaging. Het is een geweldige manier om jezelf uit te dagen en je creativiteit de vrije loop te laten.

Ik kan het LEGO Eiffeltoren bouwpakket ten zeerste aanbevelen aan LEGO-liefhebbers van alle leeftijden. Het is een geweldige manier om je liefde voor LEGO en architectuur te combineren en een prachtig kunstwerk te creëren dat je met trots kunt tonen.

Tips en trucs voor het bouwen van de LEGO Eiffeltoren

Als je begint met het bouwen van de LEGO Eiffeltoren, zijn hier enkele tips en trucs die ik heb geleerd tijdens mijn eigen bouwproces:

Bereid je ruimte voor

Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt om te bouwen en dat je je LEGO-stenen georganiseerd houdt. Een georganiseerde bouwruimte helpt je bij het vinden van de juiste stenen en het volgen van de instructies.

Neem de tijd

Het bouwen van de LEGO Eiffeltoren is een proces dat tijd en geduld vereist. Neem de tijd om elk stuk op de juiste plaats te zetten en volg de instructies zorgvuldig.

Gebruik de juiste LEGO-stenen

Zorg ervoor dat je de juiste LEGO-stenen gebruikt volgens de instructies. Verwissel geen stenen, omdat dit de stabiliteit van de toren kan beïnvloeden en ertoe kan leiden dat de toren instabiel wordt.

Gebruik een stevige ondergrond

Zorg ervoor dat je een stevige ondergrond hebt om de toren op te bouwen. Een stevige ondergrond zorgt ervoor dat de toren stabiel blijft en voorkomt dat deze omvalt.

Werk van onder naar boven

Begin met het bouwen van de basis van de toren en werk geleidelijk naar boven toe. Dit voorkomt dat de toren instabiel wordt en helpt je om de juiste verhoudingen te behouden.

Tips Trucs
Markeer de juiste stenen: gebruik gekleurde markeerstiften om de verschillende soorten stenen te markeren volgens de instructies. Gebruik een pincet: een pincet kan nuttig zijn bij het oppakken van kleine LEGO-stukjes en bij het plaatsen van stenen op moeilijk bereikbare plaatsen.
Maak gebruik van online bronnen: er zijn veel online tutorials en bouwinstructies beschikbaar die je kunnen helpen bij het bouwen van de LEGO Eiffeltoren. Werk in een goed verlichte ruimte: een goed verlichte ruimte maakt het gemakkelijk om de stenen te zien en helpt je om de instructies te volgen.

Met deze tips en trucs kun je het bouwproces van de LEGO Eiffeltoren nog leuker maken. Laat je creativiteit de vrije loop en bouw je eigen meesterwerk.

De schoonheid van de LEGO Eiffeltoren

De LEGO Eiffeltoren is een prachtig bouwwerk dat niet alleen leuk is om te bouwen, maar ook een genot is om naar te kijken. Het model is nauwkeurig ontworpen om alle details van de originele Eiffeltoren te weerspiegelen, waardoor het een waar kunstwerk is. Het is echt een meesterwerk dat je trots op de plank kunt zetten of kunt gebruiken als decoratie in je huis.

Het mooiste van de LEGO Eiffeltoren zit hem in de details. De toren heeft alle kenmerkende eigenschappen van de echte Eiffeltoren, zoals de gebogen bogen, de uitkijkgalerij en de vier enorme poten die stevig op de grond staan. Maar wat deze LEGO-set nog specialer maakt, zijn de fijne details, zoals de gebogen trappen en de gelaagde structuur van de toren.

En laten we niet vergeten hoe geweldig het voelt om de LEGO Eiffeltoren af te maken. Het gevoel van succes en voldoening wanneer de toren eindelijk staat, is onbeschrijfelijk. Het is een geweldige prestatie om deze complexe constructie te voltooien en het is een perfecte toevoeging aan elke LEGO-verzameling.

Als je eenmaal je eigen LEGO Eiffeltoren hebt gebouwd, kun je er echt van genieten. Het is een visuele herinnering aan het geweldige bouwproces en een leuke manier om je liefde voor LEGO te uiten. Of je nu bouwt als hobby of als serieuze verzamelaar, de LEGO Eiffeltoren is een must-have voor iedereen die van LEGO houdt.

LEGO Eiffeltoren

Conclusie

Het bouwen van mijn eigen LEGO Eiffeltoren was een geweldige ervaring! Het was uitdagend, maar ook zeer belonend om mijn eigen replica van dit iconische bouwwerk te creëren.

Als je overweegt om je eigen LEGO Eiffeltoren te bouwen, kan ik je zeker aanraden om het te doen! Het LEGO bouwpakket is van uitstekende kwaliteit en de instructies zijn makkelijk te volgen. Met een beetje geduld en concentratie kun je een mooie replica van de Eiffeltoren maken.

Tips voor het bouwen

Als je begint met het bouwen van je eigen LEGO Eiffeltoren, zorg er dan voor dat je voldoende tijd en ruimte hebt om te werken. Bovendien is het handig om een goede verlichting te hebben en een comfortabele werkplek.

Verder raad ik aan om de instructies goed te lezen voordat je begint met bouwen. Het kan ook handig zijn om de stenen te sorteren op kleur of grootte voordat je begint.

Geniet van het proces

Bouwen met LEGO is niet alleen leuk, maar ook een geweldige manier om je creativiteit te uiten. Dus als je begint met het bouwen van je eigen LEGO Eiffeltoren, wees dan niet bang om te experimenteren en je eigen draai aan het bouwproces te geven.

Uiteindelijk is het belangrijkste om te genieten van het bouwproces en trots te zijn op het resultaat. Veel plezier!

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het om de LEGO Eiffeltoren te bouwen?

De bouwtijd van de LEGO Eiffeltoren kan variëren, afhankelijk van je ervaring en de tijd die je eraan besteedt. Gemiddeld duurt het bouwen van de LEGO Eiffeltoren enkele uren.

Kan ik de LEGO Eiffeltoren uit elkaar halen en opnieuw bouwen?

Ja, de LEGO Eiffeltoren kan eenvoudig uit elkaar worden gehaald en opnieuw worden gebouwd. Dit zorgt voor eindeloos bouwplezier en de mogelijkheid om je eigen ontwerpen te creëren.

Welke leeftijd is geschikt voor het bouwen van de LEGO Eiffeltoren?

De LEGO Eiffeltoren is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar en voor LEGO-liefhebbers van alle leeftijden. Het bouwen van de toren vereist geduld en nauwkeurigheid.

Zijn de benodigde LEGO stenen inbegrepen in het bouwpakket?

Ja, het LEGO Eiffeltoren bouwpakket bevat alle benodigde LEGO stenen om de toren te bouwen. Je hoeft geen extra LEGO stenen aan te schaffen.

Kan ik de LEGO Eiffeltoren gebruiken als decoratie?

Absoluut! De LEGO Eiffeltoren is een prachtige decoratie die een vleugje Parijse charme aan elke ruimte toevoegt. Het is een indrukwekkend pronkstuk voor op een plank of in een vitrine.

Kan ik de LEGO Eiffeltoren combineren met andere LEGO sets?

Ja, de LEGO Eiffeltoren kan worden gecombineerd met andere LEGO sets om een uniek bouwproject te creëren. Laat je creativiteit de vrije loop en bouw je eigen LEGO-wereld.

Is het LEGO Eiffeltoren bouwpakket moeilijk om te bouwen?

Het bouwen van de LEGO Eiffeltoren kan een uitdaging zijn, maar de gedetailleerde instructies en de kwaliteit van de LEGO stenen maken het bouwproces gemakkelijker. Neem de tijd, volg de instructies en geniet van het bouwen.

Waar kan ik het LEGO Eiffeltoren bouwpakket kopen?

Je kunt het LEGO Eiffeltoren bouwpakket kopen bij speelgoedwinkels, online retailers en de officiële LEGO-winkel. Zorg ervoor dat je een authentiek LEGO product koopt.

Kan ik de LEGO Eiffeltoren als cadeau geven?

Absoluut! De LEGO Eiffeltoren is een geweldig cadeau voor LEGO-liefhebbers en fans van de Eiffeltoren. Het zorgt voor urenlang bouwplezier en een prachtig resultaat om trots op te zijn.

Is de LEGO Eiffeltoren een officieel LEGO product?

Ja, de LEGO Eiffeltoren is een officieel LEGO product en maakt deel uit van de LEGO Architecture serie. Je kunt erop vertrouwen dat je een hoogwaardig bouwpakket krijgt met de bekende LEGO kwaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *