Ga naar de inhoud

Uitbreiden van je Opslagruimte op de Nintendo Switch

 • door
nintendo switch sd card

Als gamer weet ik hoe belangrijk het is om voldoende opslagruimte te hebben op mijn Nintendo Switch. Er is niets frustrerender dan niet genoeg ruimte te hebben voor nieuwe games of updates. Gelukkig is er een oplossing: de Nintendo Switch SD-kaart. Met een SD-kaart hoef ik me geen zorgen meer te maken over ruimtegebrek en kan ik meer games spelen en alle favoriete momenten bewaren.

Misschien ben je nieuw op het gebied van gaming of heb je simpelweg nog nooit gehoord van een SD-kaart. In dit artikel zal ik je alles vertellen wat je moet weten over het vergroten van de opslagruimte op je Nintendo Switch.

Inhoudsopgave

Belangrijkste punten

 • Een SD-kaart voor je Nintendo Switch is essentieel omdat de interne opslagruimte beperkt is.
 • Kies een SD-kaart met voldoende capaciteit, minimaal 32 GB of meer.
 • Niet alle SD-kaarten zijn compatibel met de Nintendo Switch, kies voor een SDXC-kaart met leessnelheid van 60-95 MB/s.
 • Voeg een SD-kaart toe aan je Nintendo Switch door deze in het SD-kaartslot te plaatsen en formatteer de kaart volgens de instructies van Nintendo.
 • Verplaats games en gegevens naar de SD-kaart om ruimte vrij te maken op de interne opslag.

Waarom heb ik een SD-kaart nodig voor mijn Nintendo Switch?

Als gamer weet ik als geen ander hoe frustrerend het kan zijn om opslagruimte tekort te komen op mijn Nintendo Switch. Daarom raad ik altijd aan om een SD-kaart te kopen voor je Nintendo Switch!

Met een SD-kaart vergroot je namelijk eenvoudig de opslagruimte van je console. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over ruimtegebrek en kun je zorgeloos meer games, updates en downloads opslaan.

Bovendien kun je met een SD-kaart al je favoriete momenten vastleggen door screenshots en video’s direct op te slaan. Zo geniet je nog meer van je game-ervaring!

De beste SD-kaart voor mijn Nintendo Switch

Nu je weet waarom een SD-kaart zo belangrijk is voor je Nintendo Switch, vraag je je misschien af welke kaart je het beste kunt kopen. Het is belangrijk om te kiezen voor een SD-kaart die compatibel is met de Nintendo Switch en de beste prestaties levert.

Ik raad aan om te kiezen voor een SD-kaart met een leessnelheid van minimaal 60-95 MB/s en een capaciteit van minimaal 32 GB. Zo ben je verzekerd van voldoende opslagruimte en snelle prestaties!

Enkele goede opties zijn de SanDisk Ultra SDXC, de Samsung EVO Plus SDXC en de Kingston Canvas Select SDXC. Kies een betrouwbaar merk en lees voor de zekerheid de specificaties nogmaals door voordat je een SD-kaart koopt.

Waarom is het zo belangrijk om de juiste SD-kaart te kiezen?

Het kiezen van de juiste SD-kaart is essentieel voor optimale prestaties van je Nintendo Switch. Een SD-kaart die niet compatibel is met de console of niet voldoet aan de specificaties kan zorgen voor vertragingen, vastlopen van games en andere problemen.

Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een SD-kaart die door Nintendo wordt aanbevolen en compatibel is met de console. Zo ben je verzekerd van een optimale game-ervaring!

Als je twijfelt over welke SD-kaart je moet kiezen, vraag dan gerust advies aan een expert of zoek online naar reviews en ervaringen van andere Nintendo Switch-gebruikers.

Welke capaciteit SD-kaart heb ik nodig voor mijn Nintendo Switch?

Als je besluit een SD-kaart te kopen voor je Nintendo Switch, is het belangrijk om te letten op de capaciteit. Nintendo raadt aan om een kaart te gebruiken met minimaal 32 GB, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een kaart met meer opslagruimte.

Als je veel grote games en bestanden wilt opslaan, kun je kiezen voor een SD-kaart met hogere capaciteit, zoals 64 GB, 128 GB of zelfs 256 GB.

Het is belangrijk om te weten dat je de SD-kaart moet formatteren voordat je deze in de Nintendo Switch plaatst. Dit kun je doen via de instellingen van de console. Het formatteren van de SD-kaart zorgt ervoor dat de kaart goed werkt met de Nintendo Switch.

SD-kaart capaciteit en benodigde opslagruimte per game

Hieronder vind je een tabel met de benodigde opslagruimte per game op de Nintendo Switch, zodat je een idee hebt van de hoeveelheid opslagruimte die je nodig hebt voor de games die je wilt spelen.

Game Benodigde opslagruimte (GB)
The Legend of Zelda: Breath of the Wild 13.4 GB
Mario Kart 8 Deluxe 7 GB
Super Mario Odyssey 5.7 GB
Splatoon 2 3.1 GB
Animal Crossing: New Horizons 6.4 GB

Zoals je ziet, hebben veel games op de Nintendo Switch aanzienlijke opslagruimte nodig. Het is daarom belangrijk om een SD-kaart te kiezen met voldoende capaciteit, zodat je meer games kunt opslaan en niet steeds games hoeft te verwijderen om ruimte vrij te maken.

Wil je een SD-kaart kopen voor je Nintendo Switch? Zorg er dan voor dat je kiest voor een kaart met voldoende capaciteit en formatteer de kaart volgens de instructies van Nintendo. Zo ben je verzekerd van optimale opslagruimte en prestaties!

Welke sd-kaarten zijn compatibel met de Nintendo Switch?

Als je een Nintendo Switch gebruikt, is het belangrijk om een sd-kaart te kiezen die compatibel is met de console om maximale prestaties te garanderen. Nintendo raadt SDXC-kaarten aan met een leessnelheid van 60-95 MB/s. Niet alle sd-kaarten zijn echter compatibel met de Nintendo Switch. Het is daarom belangrijk om de specificaties van de console te controleren voordat je een sd-kaart koopt.

Hieronder vind je een lijst met enkele compatibele sd-kaarten voor de Nintendo Switch:

Merk Capaciteit Snelheid Prijs
SanDisk 64GB 100 MB/s €14,99
Samsung 128GB 100 MB/s €29,99
Kingston 256GB 100 MB/s €44,99

Er zijn ook andere merken en modellen beschikbaar die compatibel zijn met de Nintendo Switch. Het is belangrijk om de specificaties zorgvuldig te controleren voordat je een aankoop doet.

Compatibele sd-kaarten nintendo switch

Hoe voeg ik een SD-kaart toe aan mijn Nintendo Switch?

Als je een SD-kaart voor je Nintendo Switch wilt gebruiken, hoef je alleen maar de volgende stappen te volgen:

 1. Zet je Nintendo Switch uit.
 2. Plaats de SD-kaart in het SD-kaartslot aan de bovenkant van de console.
 3. Start de Nintendo Switch op en ga naar de systeeminstellingen.
 4. Selecteer “Systeem” en daarna “Opnieuw opstarten naar hekmenu”.
 5. Start de Nintendo Switch opnieuw op en ga naar de systeeminstellingen.
 6. Selecteer “Geheugenbeheer” en daarna “SD-kaart formatteren”.
 7. Volg de instructies op het scherm om de SD-kaart te formatteren.
 8. Zodra de SD-kaart is geformatteerd, kun je deze gebruiken om games en gegevens op te slaan.

Let op!

Zorg ervoor dat je de Nintendo Switch uitzet voordat je de SD-kaart plaatst of verwijdert. Anders kan dit ernstige gevolgen hebben voor de opgeslagen gegevens en de console zelf.

Met een Nintendo Switch SD-kaart hoef je je geen zorgen meer te maken over ruimtegebrek. Speel meer games en bewaar al je favoriete momenten!

Hoe verplaats ik games en gegevens naar mijn SD-kaart?

Na het toevoegen van een SD-kaart aan mijn Nintendo Switch, is het nu tijd om games en gegevens te verplaatsen om ruimte vrij te maken op de interne opslagruimte. Hier zijn enkele eenvoudige stappen die ik heb gevolgd:

 1. Ga naar het startscherm van mijn Nintendo Switch en open het systeemmenu “Gegevensbeheer”.
 2. Selecteer “Gegevens verplaatsen tussen systeem / microSD-kaart”.
 3. Selecteer de games of gegevens die ik wil verplaatsen en kies “Verplaatsen naar microSD-kaart” of “Verplaatsen naar systeemgeheugen”, afhankelijk van waar ze momenteel zijn opgeslagen.
 4. Wacht tot de gegevensoverdracht is voltooid.

Ik kan er ook voor kiezen om nieuwe downloads en updates direct op de SD-kaart op te slaan. Hier zijn de stappen die ik volg:

 1. Ga naar de systeeminstellingen op mijn Nintendo Switch en selecteer “Systeem”.
 2. Selecteer “Downloadlocatie” en kies “microSD-kaart”.

Met deze eenvoudige stappen kan ik mijn Nintendo Switch georganiseerd houden en ruimte vrijmaken voor nieuwe games en downloads.

“Het verplaatsen van games en gegevens naar mijn SD-kaart is gemakkelijk en heeft me geholpen om meer ruimte te hebben op mijn Nintendo Switch, zodat ik altijd kan blijven genieten van mijn favoriete spellen.” – Ik

nintendo switch sd kaart

Wat zijn de voordelen van een SD-kaart op de Nintendo Switch?

Als fanatieke gamer wil ik altijd het maximale uit mijn Nintendo Switch halen. En daarom ben ik blij dat ik een SD-kaart heb toegevoegd aan mijn console. Hieronder lees je waarom ik het gebruik van een SD-kaart aanraad en welke voordelen het biedt.

Meer opslagruimte

Met een SD-kaart hoef je je geen zorgen te maken over een gebrek aan opslagruimte op je Nintendo Switch. Je kunt nu meer games en downloads opslaan, waardoor je altijd toegang hebt tot al je favoriete games en momenten. Het is een fantastische manier om je gaming-ervaring te verbeteren en alle games te spelen die je wilt, zonder je zorgen te maken over de opslagcapaciteit.

Vastleggen van gaming-momenten

Als je net als ik graag je gaming-momenten vastlegt met screenshots en video’s, is een SD-kaart onmisbaar. Screenshots en video’s worden direct op de SD-kaart opgeslagen, waardoor je meer gegevens kunt opslaan en je meer ruimte overhoudt op de interne opslag van je Nintendo Switch.

Verbeterde prestaties

Een SD-kaart kan de prestaties van je Nintendo Switch verbeteren, omdat hij de interne opslagruimte ontlast. Dit kan leiden tot een snellere laadtijd van games en een soepeler gameplay. Met een optimale opslagruimte en prestaties kun je genieten van de best mogelijke gaming-ervaring!

Dus als je het maximale uit je Nintendo Switch wilt halen en geen enkel moment wilt missen, raad ik je aan om een SD-kaart toe te voegen aan je console.

Met een SD-kaart vergroot je niet alleen de opslagruimte van je Nintendo Switch, maar heb je ook altijd voldoende ruimte voor alle games en downloads die je wilt opslaan. Bovendien kun je al je favoriete momenten vastleggen met screenshots en video’s. Met een SD-kaart geniet je van een verbeterde game-ervaring en optimale prestaties!

Tips voor het beheren van je opslagruimte op de Nintendo Switch

Als je een Nintendo Switch hebt, weet je dat de interne opslagruimte beperkt is. Gelukkig kun je eenvoudig extra ruimte toevoegen met een SD-kaart. Hier zijn enkele tips om je opslagruimte effectief te beheren:

 • Verwijder ongebruikte gegevens: Ga regelmatig door je opgeslagen gegevens en verwijder screenshots, video’s en save-bestanden van games die je niet meer speelt.
 • Verplaats grotere games naar de SD-kaart: Als je geïnstalleerde games te veel ruimte innemen op de interne opslag, verplaats ze dan naar de SD-kaart. Ga naar “Gegevensbeheer” in het systeemmenu en selecteer “Spelgegevens verplaatsen” om de games over te zetten.
 • Formateer de SD-kaart: Als je een nieuwe SD-kaart hebt gekocht, moet je deze formatteren voordat je hem gebruikt met de Nintendo Switch. Ga naar “Systeeminstellingen” en selecteer “SD-kaart formatteren” om het proces te starten.
 • Kies de juiste SD-kaart capaciteit: Zorg ervoor dat je SD-kaart voldoende capaciteit heeft voor al je games en downloads. Kies voor een kaart met ten minste 32 GB, en bij voorkeur meer, zoals 64 GB, 128 GB of 256 GB, afhankelijk van je behoeften.

Door deze tips op te volgen, kun je optimaal gebruik maken van je opslagruimte op de Nintendo Switch en altijd genoeg ruimte hebben voor nieuwe games en downloads.

Tips voor het kopen van een SD-kaart voor je Nintendo Switch

Als je besluit om een SD-kaart voor je Nintendo Switch te kopen, zijn er enkele dingen waar je op moet letten. Hier zijn enkele handige tips:

 1. Kies voor een SD-kaart met voldoende capaciteit. Voor de Nintendo Switch wordt een minimumcapaciteit van 32 GB aanbevolen, maar je kunt ook kiezen voor een kaart met hogere capaciteit zoals 64 GB, 128 GB of 256 GB, afhankelijk van je behoeften.
 2. Houd rekening met de snelheid van de SD-kaart. De Nintendo Switch ondersteunt SDXC-kaarten met een leessnelheid van 60-95 MB/s. Kies dus voor een SD-kaart die compatibel is met de console en zorg ervoor dat de kaart snel genoeg is voor een optimale prestatie.
 3. Investeer in een kwalitatieve SD-kaart van een betrouwbaar merk. Hoewel je wellicht goedkopere SD-kaarten kunt vinden, is het beter om te kiezen voor een kwalitatief hoogwaardige kaart om betrouwbare prestaties en opslagmogelijkheden te garanderen.
 4. Zorg ervoor dat je de SD-kaart formatteert voordat je hem in de Nintendo Switch plaatst. Ga naar de systeeminstellingen en volg de instructies op het scherm om de kaart te formatteren.
 5. Overweeg om een SD-kaart met een beschermhoesje te kopen. Zo blijft de kaart beschermd tegen beschadiging en kun je hem gemakkelijk meenemen.

Met deze tips kun je een SD-kaart kopen voor je Nintendo Switch die optimaal geschikt is voor jouw game-ervaring. Ga naar een elektronicawinkel of bestel online en geniet van extra opslagruimte voor je favoriete games en downloads!

Veelgestelde vragen over SD-kaarten voor de Nintendo Switch

Als je nog steeds vragen hebt over SD-kaarten voor de Nintendo Switch, ben je hier aan het juiste adres. Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste kaart voor jouw console.

Welke SD-kaart heb ik nodig voor mijn Nintendo Switch?

Je hebt een SD-kaart met een capaciteit van minimaal 32 GB nodig voor je Nintendo Switch, maar het is ook mogelijk om een kaart met een hogere capaciteit te kiezen. Zorg ervoor dat de kaart voldoet aan de specificaties van Nintendo voor maximale prestaties en compatibiliteit.

Hoe formatteer ik een SD-kaart voor mijn Nintendo Switch?

Om een SD-kaart te formatteren voor je Nintendo Switch, ga je naar de systeeminstellingen van de console en selecteer je “Systeem”. Klik daarna op “Formatteren van microSD-kaarten” en volg de instructies op het scherm. Zorg ervoor dat je de kaart formatteert voordat je deze in de console plaatst.

Zijn alle SD-kaarten compatibel met de Nintendo Switch?

Nee, niet alle SD-kaarten zijn compatibel met de Nintendo Switch. Nintendo raadt SDXC-kaarten aan met een leessnelheid van 60-95 MB/s. Zorg ervoor dat je de specificaties van je kaart controleert voordat je deze koopt.

Waar kan ik een SD-kaart kopen voor mijn Nintendo Switch?

Je kunt een SD-kaart kopen voor je Nintendo Switch bij verschillende elektronicawinkels en online retailers. Let op de capaciteit en specificaties van de kaart en kies voor een betrouwbaar merk voor gegarandeerde prestaties.

Wat is de beste SD-kaart voor de Nintendo Switch?

Er zijn veel verschillende merken en capaciteiten van SD-kaarten beschikbaar voor de Nintendo Switch. Het is belangrijk om te kiezen voor een kaart met de juiste specificaties en een betrouwbaar merk voor maximale prestaties. Onderzoek online reviews en vergelijk verschillende opties voordat je een beslissing neemt.

Moet ik mijn SD-kaart formatteren voordat ik deze in mijn Nintendo Switch plaats?

Ja, het is belangrijk om je SD-kaart te formatteren voordat je deze in je Nintendo Switch plaatst. Ga naar de systeeminstellingen van de console en selecteer “Systeem”. Klik daarna op “Formatteren van microSD-kaarten” en volg de instructies op het scherm.

Kan ik mijn games en gegevens verplaatsen naar een SD-kaart?

Ja, nadat je een SD-kaart hebt toegevoegd aan je Nintendo Switch, kun je games en gegevens verplaatsen om ruimte te besparen op de interne opslag. Ga naar het systeemmenu “Gegevensbeheer” en selecteer “Spelgegevens” om games te verplaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om nieuwe downloads en updates direct op de SD-kaart op te slaan.

Zijn er kosten verbonden aan het kopen van een SD-kaart voor de Nintendo Switch?

Ja, er zijn kosten verbonden aan het kopen van een SD-kaart voor de Nintendo Switch. De prijs varieert afhankelijk van de capaciteit en het merk van de kaart. Het is aan te raden om te investeren in een kwalitatieve kaart van een betrouwbaar merk voor gegarandeerde prestaties.

Conclusie

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen om meer inzicht te krijgen in het belang van SD-kaarten voor de Nintendo Switch. Door het gebruik van een SD-kaart kun je eenvoudig je opslagruimte uitbreiden en zo meer games en gegevens opslaan.

Tot slot

Onthoud dat het kiezen van de juiste SD-kaart cruciaal is voor de prestaties van je Nintendo Switch. Kies een SD-kaart met voldoende capaciteit en compatibiliteit met de console. Vergeet ook niet om je SD-kaart te formatteren voordat je deze gebruikt.

Met een SD-kaart kun je optimaal gebruik maken van je Nintendo Switch en genieten van eindeloos gamingplezier. Beheer regelmatig je opslagruimte en maximaliseer zo de prestaties van je console.

Veel succes en plezier met je uitgebreide opslagruimte op de Nintendo Switch!

FAQ

Uitbreiden van je Opslagruimte op de Nintendo Switch.

Ontdek hoe je moeiteloos de opslagruimte van je Nintendo Switch kunt vergroten en verbeter je game-ervaring. Met een Nintendo Switch SD-kaart hoef je je geen zorgen meer te maken over ruimtegebrek. Speel meer games en bewaar al je favoriete momenten!

Waarom heb ik een SD-kaart nodig voor mijn Nintendo Switch?

Een SD-kaart voor je Nintendo Switch is essentieel omdat de interne opslagruimte van de console beperkt is. Met een SD-kaart kun je eenvoudig extra ruimte toevoegen om meer games, updates en downloads op te slaan. Het is belangrijk om te kiezen voor de beste SD-kaart die compatibel is met de Nintendo Switch om maximale prestaties te garanderen.

Welke capaciteit SD-kaart heb ik nodig voor mijn Nintendo Switch?

Bij het kopen van een SD-kaart voor je Nintendo Switch moet je letten op de capaciteit. Nintendo raadt aan om een SD-kaart met een capaciteit van minimaal 32 GB te gebruiken, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een kaart met een hogere capaciteit zoals 64 GB, 128 GB of zelfs 256 GB. Zorg ervoor dat je de SD-kaart formatteert voordat je hem in de Nintendo Switch plaatst.

Welke SD-kaarten zijn compatibel met de Nintendo Switch?

Niet alle SD-kaarten zijn compatibel met de Nintendo Switch. Het is belangrijk om te kiezen voor een SD-kaart die voldoet aan de specificaties van de console. Nintendo beveelt SDXC-kaarten met een leessnelheid van 60-95 MB/s aan. Controleer altijd of de SD-kaart compatibel is voordat je hem koopt.

Hoe voeg ik een SD-kaart toe aan mijn Nintendo Switch?

Het toevoegen van een SD-kaart aan je Nintendo Switch is eenvoudig. Schakel de console uit en plaats de SD-kaart in het SD-kaartslot aan de bovenkant van de console. Start de Nintendo Switch op en ga naar de systeeminstellingen om de SD-kaart te formatteren. Volg de instructies op het scherm om de toegevoegde opslagruimte te gebruiken.

Hoe verplaats ik games en gegevens naar mijn SD-kaart?

Nadat je een SD-kaart aan je Nintendo Switch hebt toegevoegd, kun je games en gegevens verplaatsen om ruimte vrij te maken op de interne opslag. Ga naar het systeemmenu “Gegevensbeheer” en selecteer “Spelgegevens” om games te verplaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om nieuwe downloads en updates direct op de SD-kaart op te slaan.

Wat zijn de voordelen van een SD-kaart op de Nintendo Switch?

Het gebruik van een SD-kaart op je Nintendo Switch heeft verschillende voordelen. Je kunt meer games opslaan en hebt altijd voldoende ruimte voor updates en downloads. Bovendien kun je al je gaming-momenten vastleggen met screenshots en video’s die direct op de SD-kaart worden opgeslagen. Een SD-kaart biedt dus een verbeterde game-ervaring.

Tips voor het beheren van je opslagruimte op de Nintendo Switch

Om optimaal gebruik te maken van je opslagruimte op de Nintendo Switch, is het handig om regelmatig je geïnstalleerde games en ongebruikte gegevens te controleren. Verwijder oude screenshots en video’s en verplaats grotere games naar de SD-kaart. Zo houd je voldoende ruimte over voor nieuwe games en updates.

Wat zijn de kosten van een SD-kaart voor de Nintendo Switch?

De kosten van een SD-kaart voor de Nintendo Switch variëren afhankelijk van de capaciteit en het merk. In het algemeen zijn SD-kaarten met hogere capaciteiten duurder. Het is aan te raden om te investeren in een kwalitatieve SD-kaart van een betrouwbaar merk om betrouwbare prestaties en opslagmogelijkheden te garanderen.

Veelgestelde vragen over SD-kaarten voor de Nintendo Switch

In dit artikel hebben we de belangrijkste aspecten van SD-kaarten voor de Nintendo Switch behandeld. Heb je nog steeds vragen? Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw Nintendo Switch.

Conclusie

Het toevoegen van een SD-kaart aan je Nintendo Switch is de ideale manier om je game-ervaring te verbeteren en meer ruimte te hebben voor je favoriete games en downloads. Kies een SD-kaart met voldoende capaciteit en formatteer deze volgens de instructies van Nintendo. Vergeet niet regelmatig je opslagruimte te beheren voor optimale prestaties. Geniet van eindeloos gamingplezier op je Nintendo Switch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *